top of page

OVER TURKOOIS

DE NAAM TURKOOIS

Turkoois (ook wel turquoise) is de benaming van alle kleuren die qua tint overeenkomen met de kleur van het mineraal turkoois. Turkoois is van hemelsblauw, groenblauw tot appelgroen van kleur.

Het is een zuiverende, beschermende steen welke kracht en troost biedt. het bevordert onder meer de creativiteit en communicatie en geeft inzicht. Het laat je inzien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

Allemaal aspecten die ik graag in mijn tekenpraktijk wil benutten.

WAT IS HOLISTISCH TEKENEN?

Holistisch tekenen is meer dan leren tekenen. Bij holistisch tekenen wordt de gehele mens aangesproken, n.l. het voelen, het willen en het denken. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. de tekentaal, kleurgebruik, symboliek en lichaamswerk. Er wordt gewerkt met een verscheidenheid aan materialen en technieken, zoals kleurpotlood, bijenwas, ecoline, verf, pastelkrijt, energetisch tekenen, collages etc.

Tijdens het tekenen kunnen beelden vanuit je onderbewuste op papier zichtbaar worden. Door dit te "vertalen" naar het hier en nu, kun je jezelf steeds beter leren kennen. Dit alles op een ontspannen manier, in een veilige omgeving. Plezier, creativiteit, bewustwording en inzicht komen samen in deze lessen!

Daarnaast is Holistisch tekenen ook goed in te zetten op momenten dat het leven "even niet meezit". Door je te uiten op papier of doek, krijg je vaak weer wat meer ruimte.

N.B. Het plezier en de beleving is bij holistisch tekenen belangrijker dan een "mooi" resultaat.

bottom of page