top of page

Over mij

LAURA VOOGT (1963)

Ik ben in de eerste plaats een zelfbewuste vrouw en moeder van 2 prachtige kinderen; Thom (1995) en Anouk (1996).

Van jongs af aan heb ik veel voldoening en ontspanning gevonden in tekenen en schilderen en lekker creatief bezig zijn.

Na vele omwegen ben ik uiteindelijk terecht gekomen op de Opleiding voor Genezend Tekenen te Zutphen o.l.v. Lisa Borstlap. Daar ging een nieuwe wereld voor mij open!

Na de basisopleiding heb ik met succes de docentenroute gevolgd en in 2011 afgerond.

Ikzelf ben een enorm bewonderaar van het leven en werken van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Dit kun je duidelijk in mijn manier van werken terugvinden. Ik beleef er heel veel plezier in om zijn gedachtegoed te verspreiden.

Daarnaast zijn Pipi Langkous en Alice (in Wonderland) een inspiratiebron...

Als holistisch tekendocent geef ik laagdrempelige cursussen en workshops aan kinderen en volwassenen. Ik wil een ieder weer het plezier laten ervaren van het creatief bezig zijn, waarbij het eindresultaat ondergeschikt is aan het proces.

N.B.

Naast het werk in mijn tekenatelier heb ik ruim 25 jaar een praktijk voor massage en schoonheidsverzorging, waar ik uitsluitend met natuurcosmetica en aromatherapie werk.

Voor meer info: www.lauravoogt.nl

Een idee is geboren

Toen ik aan mijn opleiding begon had ik het idee om 1-op-1 met mensen te willen werken als tekentherapeut. Maar gaandeweg merkte ik dat ik lesgeven aan groepen toch wel heel erg leuk vond en heb dus de docentenroute gekozen.

In december 2011 ben ik gestart met Tekenpraktijk Turkoois aan de Rakstraat 12a in Crooswijk. Ik kwam hier eigenlijk bij toeval terecht. Een geweldig karakteristiek pand wat ik helaas in mei 2015 moest verlaten. Van november 2015 tot november 2017 is de tekenpraktijk gevestigd geweest aan de Rusthoflaan 54a.

In oktober 2017 is het atelier verhuisd naar mijn woning aan de Passiebloem 21. 

Uit het gastenboek

"Fantastische dag, Laura. Je uitleg was precies voldoende om spontaan en creatief aan de gang te gaan. Duidelijk, niet belemmerend, en toch voldoende richtinggevend. Ook je begeleiding was to-the-point en zeer plezierig. Het was op die manier een inspirerende en stimulerende workshop, met allemaal verrassende resultaten. - Warme groet, Ted " (Hundertwasser workshop)

"Een heerlijke dag lekker bezig geweest. Gezellig, laagdrempelig en echt een aanrader. Je weet niet wat er gaat gebeuren; je komt, luistert en gaat aan de slag! - Suc6. Groeten Ry"

(Hundertwasser workshop)

"Wat een ontzettend leuke dag. Er is creativiteit naar boven gekomen, waarvan ik niet wist dat ik het in me had" - Groeten, Nicolet"

(Binnen-buitenwereld)

"De verjaardag van mijn zusje! Laura, het was superleuk. Ik ben blij met mijn "kunstwerk" . Een herinnering aan een mooie dag met lieve vrouwen. Dankjewel. - Groetjes, Claudia"

(Verjaardagsfeestje)

WERKEN IN OPDRACHT 

Heeft u een idee voor uw bedrijf, vereniging of school?

Voor een groepsactiviteit, een Open dag of gewoon "die lege plek aan de muur"?

Ik kan u helpen uw ideeën uit te werken.

Informeer gerust!

In opdracht gewerkt voor o.a.:

- CurZus&Zo (SBA)  (Rotterdam)

- Middin                      (Rotterdam)

- Pameijer                    (Rotterdam)

- Talmaschool             (Rotterdam)

- OBS "De Noord"      (Ridderkerk)

- Neeltje Voogt

- Art Parade Kralingen- Crooswijk

bottom of page